Aktivitetsbaserade utredningsplatser (AUP)

Aktivitetsbaserade utredningsplatser (AUP)

Tillsammans ser vi över vilka arbetsuppgifter som passar dig och dina förmågor och inom vilka områden du kan behöva få ytterligare stöd.

Efter genomförd utredning vet vi mer om hur vi ska gå vidare och matcha dig och dina förmågor mot arbete eller andra insatser och program.

Tjänsten riktar sig till dig med eller utan kända funktionsnedsättningar som har behov av att få dina resurser och begränsningar och stödbehov klargjorda. T.ex. om du varit borta från arbetslivet länge eller om du har begränsad arbetslivserfarenhet. Det kan också vara för dig som vill se hur din funktionsnedsättning fungerar i en verklig arbetssituation. Många tidigare deltagare har haft en positiv upplevelse av utredningen och berättar att de fått ökad självkännedom, nya insikter, mål och bättre verktyg för att hantera eventuella begränsningar i relation till arbete så väl som i sin vardag!

För att få en så bred bild som möjligt testar du olika typer av arbetsuppgifter inom olika yreksområden, exempelvis administration (registrera ordar, skapa lönespecifikationer och sammanställa bokningsunderlag), kök och service (tillredning av mat och renhållning av köksytor), lokalvård (dammsuga, våttorka, putsa fönster), lager (packa beställningar, sortera post, inventering), montering (av ex. möbler) eller textilhantering (sortera, laga och prismärka kläder). Så här ser det ut i en av våra lokaler:

aupbild

Målet med tjänsten är att Arbetsförmedlingen, med hjälp av utredningens resultat, ska kunna göra en samlad bedömning av deltagarens arbetsförutsättningar och stödbehov. Utredningens dokumenterade resultat utgör en del av ett underlag inför bedömning och beslut kring fortsatta insatser och stöd från Arbetsförmedlingen.
Det är också Arbetsförmedlingen som beslutar om du har rätt till tjänsten – kontakta Arbetsförmedlingen om du känner att AUP kan passa dig och dina behov!

Vi finns runt om i Sverige på följande adresser:

Nyköping: Västra Trädgårdsgatan 39, 61132 Nyköping
Eskilstuna: Rademachergatan 38, 63220 Eskilstuna
Örebro: Stenbackevägen 6, 70225 Örebro
Skövde: Petter Heléns gata 2, 54130 Skövde

Vid kontakt eller frågor så hör av er till oss!

Kontakta oss
Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Kontakta oss
Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Boka Värdering
Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!